Sivut

torstai 3. lokakuuta 2013

3. kengätön päivä

Tänään on 3. kengätön päivä ja nyt jo alkaa mielestäni näyttää tilanne hiukan paremmalta. Kavioissa ei varsinaista ihmemuutosta ole tapahtunut, mutta ponista huomaa ettei kävellessä kipu ole niin paha. Ei aristele kavioita kävellessä ollenkaan ja käynti onkin rennompaa kuin aikaisemmin. Myöskään lihakset ei ole mennyt jumiin vaikken ole hieronut selkään, lapaan ja peppuun arnikaa.

Hoitaessa kyllä huomaa miten kipeät säteet on. Normaalisti kiltti ja nöyrä poni alkaa pyristelemään vastaan kun GoodHoofiin-kasteltua kangaspalaa pitäisi  tunkea halkeamaan. Se kuitenkin selkeästi auttaa sieneen, sillä halkeama on aina puhtaamman näköinen sen jälkeen.

Ekat kaksi kertaa laitettiin töppösiksi entiset pohjalliset, mutta eilen laitumelta tuli vastaan poni jolta olikin toinen töppönen hukkunut. Jouduin siis askastelemaan jesarista sille töppöset samaan tapaan kuin kaviopaiseeseenkin tehtäisiin. Pehmikkeeksi laitoin avokin töistä saamaa suodatinkangasta joka soveltuu tehtävään oikein hyvin. (On siis sellaista paksua pehmikettä). Paketin kruunaa vielä itseensäkiinnittyvä teippi jossa on vähän parempi pito kuin jesarissa.


Tässä valmiit töppöset
Tänään sain vihdoinkin otettua kunnon kuvat kavioista. Elikkäs tältä ne näyttää nyt:

 


Vasen etujalka. Huomaa musta antura ja erittäin ällöttävän näköinen säde. Yök!


Halkeama näkyy vähän hunosti tässä, mutta oli paras kuva.
Oikea etujalka. Antura on paremman näköinen, mutta säde on tässäkin kauheassa kunnossa.

 
Halkeama on tässä leveämpi ja myös huomattavasti kipeämpi. Huomaa myös kanta, joka lähti kun töppönen katosi.

Vasen takajalka. Kerrassaan upean näköinen verrattuna etusiin.

Ehjät päkiät vtj <3

Oikea takanen.

otj
 Elikkäs kaviot on oikeastaan lähtötilanteessa näissä kuvissa vielä, joten suunta on vain ylöspäin! Takasissahan ei mitään suurta ongemaa ole, joten ne saavat olla ilman töppösiä koko ajan. Niistä ei olekkaan lohjennut *kop kop, koputtaa puuta* ainakaan vielä yhtään.

Jos tässä kuussa saisi tilattua bootsit nin olisin kyllä iloinen. Ei toi jesari viritelmä mitenkään hanala ole tehdä, mutta olishan se kiva ttä kerkeisi eds harjata ponin kunnolla kun käy. Tänään ekaa kertaa vuolun jälkeen kerkesin harjaamaan oikein huolella, kun aikasemmin olen ollut tallilla vasta kasin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti