Sivut

maanantai 30. syyskuuta 2013

Kengät pois

Tänään saatiin ponilta kengät pois. Meillä kävi siis Vainikan Aitan Jiri vuolemassa ja kertomassa miten jatkeaan tästä eteenpäin.
Poni käyttäytyi melko hyvin. Etusten kanssa pomppi vähän, mutta onhan se ihan ymmärrettävää, ne kuitenkin on melkoisen kipeät. Pohjallisten alta paljastui tervaan uitettu tollero ja pahan näköinn kavio. Säde oli kauttaaltaan pehmeä ja "mätäisen" näköinen. Jiri sanoi ettei säteestä pysty ottamaan mitään pois, koska sarveista on  niin vähän ja muuten voi tulla verta.
Toisesta kaviosta lähti jopa anturaa irti kun se oli jäänyt kiinni siihen tervatolleroon.


Vasen etujalka heti kengän poiston jälkeen



Brandy käyttäytyi hienosti
Oikea etujalka heti kengän poiston jälkeen.



Jiri käyttäytyi ihanan rauhallisesti koko ajan vaikka poni hieman loikkikin. Oli siis hyvä kokemus sekä itselle että ponille. Sain myös erittän hyvät ohjeet miten hoidan kavioita tästä eteenpäin ja mitä pitää vahtia vuolemisessa. Täytyy siis päivittäin putsata halkeama ja laittaa sinne GoodHoof-ainetta ja askarrella töppönen jalkaan. Ja ilmeisesti aina kun kavio näyttää hieman kasvaneen, pitää raspilla ottaa etureunaa.

Tänään rakennettiin töppöset ilmastointiteipistä, itsekiinnittyvstä teipistä, pohjallisesta ja sellaisesta pehmeästä muovista. Poni alkoi tässä vaiheessa olla jo aika kypsä seisoskelemiseen, joten alkoi jo vähän pomppimaan, mutta saatiin kuitenkin töppöset tehtyä. Toivottavasti ne pysyisi edes huomiseen. Päivittäinhän ne pitää kuitenkin ottaa pois ja putsata säteet, mutta olisi hyvä jos ne pysysi suojaamassa ettei poni arkoisi jalkoja ja näin jumittaisi itseään.

Aloin kyllä jo etsimään bootseja ja yritän saada ostettua ne mahdollisimman nopeasti että helpottuisi kuitenkin päivittäinen hoito. Taidan päätyä Cavallon Simple bootseihin.

Jiri antoi myös toivoa että poni tervehtyisi kuntoon vielä. Kuulemma kavioruston luutuminen voi aiheuttaa juuri tollasta epämääräistä onnahtelua ja omaa päätelmää on että lihakset jumiutuu siitä että arkoo molempia etusia säteiden takia. Eli en todellakaan kadu päätöstä lähteä vielä yrittämään.

Kuvina eilisen taluttelusta kuvia, kun tän päiväiset kuvat on vielä kamerassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti