Sivut

lauantai 28. syyskuuta 2013

Alkutilanne

Ponilla on siis vielä kengät maanantaihin asti, joten ei olla vielä päästy kavioita hoitamaan. Olen kävelyttänyt ponia päivittäin että sillä olisi edes jotain tekemistä. Brandyhän siis asuu pihatossa ja on kahden suomenhevosen kanssa koko ajan ulkona laitumella, mutta se kaipaa kuitenkin ihmisen suomaa virikettä jatkuvasti.

Kävelyllä 25.9


Brandylle onneksi riittää virikkeeksi kävelytys joko kentällä tai tiellä, mutta ilman sitä se rupeaa kiusaamaan muita hevosia. Meillä on nyt kenttä ollut keskiviikosta asti remontissa, joten ollaan jouduttu menemään tiellä paljon. Poni onneksi tykkää talsia hiekkatiellä perässäni, mutta itseä hirvittää se kova pohja.

Perjantaina (27.9) tajusin ottaa vihdoinkin kuvia Brandyn etukavioista jotta on sitten myöhemmin mihin verrata.


Vasen etujalka


Oikea etujalka
Kuten kuvista huomaa halkeama säteen keskiuurteessa on erittäin syvä, joten pakkohan tuon on kipua aiheuttaa. Molemmissa on näin ulkoisesti katsottuna mielestäni täysin samanlaiset halkeamat mutta oireileva jalka on aina vasen etujalka.
Halkeamathan on siis ollut samanlaiset koko sen ajan mitä se meillä on ollut. Todellista aikaa en halua edes arvailla.
Brandyllähän oli myös erittäin paha piikit suussa kun se saapui ja sen mukana tuli todella epäsopiva satula. Näihin asioihin tietenkin tehtiin samantien muutokset.

Maanantaina saadaan vihdoinkin kengät pois ja pääsen hoitamaan kavioita kunnolla. Ei jaksaisi enää odottaa että pääsee tekemään jotain konkreettista kavioien tervehtymisen eteen. Toivotaan nyt että tästä olisi apua ja että saataisiin Brandystä vielä kelpo harrasteponi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti