Sivut

lauantai 28. syyskuuta 2013

Blogin aloitus ja taustoja

Kävelytyksessä tuli väsy 28.7 (siis piehtaroi kun oli niin kuuma)


Elikkäs tämän blogin päätin aloittaa itselleni päiväkirjaksi, jotta näen miten ponini Brandy kuntoutuu (siis ainakin toivottavasti kuntoutuu eikä pahene).

Taustoja sen verran että ostin Brandy-ponin 28.6 puoliksi kaverin kanssa. Tiedossa oli että ponin jaloissa on jotain vikaa (ainakin kavioruston luutuma) joten saatiin se todella edullisesti. Ponin saapuessa meille (siis mitä,  pitäiskö niitä muka käydä etukäteen katsomassa :D) löytyi sen kavioista paha sädemätä joka oli syönyt säteeseen syvät halkeamat molemmissa etusissa.

Tilattiin kengittäjä, joka päätti laittaa pohjalliset ja idioottikengät. Ihmettelin pohjallisia, sillä eihän niiden kanssa pääse hoitamaan sitä sädemätää ollenkaan.  Kuitenkin kun toinenkin kengittäjä oli pohjallisten kannalla annettiin niiden olla.




Ponin tianne ei muuttunut suuntaan eikä toiseen vaan oli ajoittain ep ja ajoittain puhdas, joten 6.9 lähdettiin ponia viemään klinikalle kuvauksiin. Brandyltä kuvattiin vej ja sieltä paljastuikin "lievää alkavaa nivelrikkomuutosta". Piikitettiin siis vuohis- ja kavioniveleen kortisonia. Viikon päästä alettiin taas kävelyttämään ja aluksi se kävelikin hyvin, mutta välillä meni taas ep:ksi.

Tässä vaiheessa ponn toinen omistaja päätti luopua leikistä ja ostin toisenkin puolikkaan ponista. Päätin siis että kokeillaan vielä hoidattaa kaviot kuntoon, jotta nähdään mikä kipu on mitäkin. Tilasin Vainikan Aitasta vuolijan ottamaan kengät pois ja opastamaan kengättömyyteen ja sädemädän hoitoon. Tähän päädyin ihan siitä syystä että Vainikan Aitan sivuilla oli eniten tietoa sädemädästä ja sen hoidosta. Jiri tuleekin ma 30.9 ensimmäistä kertaa, joten tänne kokoan kuvien kera koko projektin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti