Sivut

maanantai 21. lokakuuta 2013

Kävelyä, kävelyä...


Nyt ollaan alettu Brandyn kanssa kävelemään pikkuhiljaa. Lauantaina käveltiin jo vähän pidempään kentällä ja poni liikkui oikein hyvin. Jansku (8v. poika) pääsi selkään kävelytyksen ajaksi ilman satulaa ja suitsia (mä siis talutin riimusta koko ajan) Pojalle hyvää tasapainoharjoittelua ja ponia ei parinkymmenen kilon paino paljoa hetkauta. Brandy käyttäytyi tapansa mukaan oikein hienosti kun lapsi oli hääräämässä ympärillä. Avokki ja poika muisti myös tietenkin syöttää ponipojalle paaljon herkkusia :)

Sunnuntaina ponin entinen toinen omistaja ilmoitti että voi hoitaa jalat, kun on menossa muutenkin tallille. Sain siis tallivapaan (Olisipa ollut vapaa töistäkin..) ja sain viettää aikaa perheen kanssa. Brandy oli ilmeisesti ollut silloin jäykkä ja aristanut selkää jonkin verran, joka luultavasti johtuu kylmistä ilmoista. Olivat myös yhdessä tallinomistajan kanssa ottaneet repaleita säteistä pois.

Tänään käytiin kokeilemassa miltä tiellä kävely tuntuu. Poni oli oikein innoissaan ja korvat hörössä menossa koko ajan (tottakai siis turvallisesti mamman selän takana), mutta takaset aristeli jonkin verran, joten käännyttiin melko nopeasti kotiin päin. Aikaisemmin (siis silloin kun oli vielä kengät) jouduin suostuttelemaan Brandyä tulemaan kävelyille. Joko siis sairasloma on tehnyt tehtävänsä ja virtaa riittää, tai ponilla on mieluisampi olo kavioissa, tiedä häntä.

Kuuraisissa maisemissa
Kävin vielä kokeilemassa pihatiellä ilman bootseja ja meno oli ihan erinlaista kuin bootsien kanssa. Poni kulki paljon varovaisemmin ja hitaammin, selkeästi tarkkaillen mihin laskee jalkansa. Tämän takia on eilen voinut näyttää jäykältä ja jopa epäpuhtaaltakin.

Kaviot oli melko hyvän näköiset säteiden ja anturan osalta, mutta seinämät alkaa nyt lohkeilla, kun naulanreijät alkaa olemaan niin alhaalla. Raspailin niitä siis tänään siistimmiksi. Tottakai myös kuvasin tänään kaviot, sillä tulihan tänään kolme viikkoa kengättä!




Vasen etujalka ennen raspausta. Reunat on melko huonon näköiset, mutta sain kuitenkin niitä siistittyä raspilla.

Halkeama. Kannat on hieman repleiset ja halkeama näyttää erittäin leveältä, kun siellä on tökötti-riepu.

Oikea etujalka. Säde alkaa näyttämään jo paremmalta, vaikkakin on nyt "silvotun" näköinen. Anturan vasemmassa reunassa näkyy "railo", josta en tiedä todellaaan mikä se on.

Halkeama näkyy vähän huonosti ihanien karvojen takia, mutta siinä en ole huomannut juurikaan muutosta. Säteen oikeasta reunasta huomaa että palanen puuttuu.

Vainikan Aitalta tuli vastaus viikonloppuna sieltäkin tuli kehuja että on edistystä tapahtunut! Vähän kerkesin jo pelätä että uskottelen vain itselleni koko ajan että edistystä tapahtuu, mutta nyt kun ammattilainenkin sanoi että näyttää jo paremmalta, voin huokaista ja jatkaa samaa rataa :) Voisin nyt tännekkin pistää vertailukuvat mitkä tein kavioista.


 
Kun kuvia katsoo vierekkäin, huomaa itsekkin parmmin edistyksen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti