Sivut

keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Onnellinen!

Maanantaina poni oli kuin nukkuneen rukous kun hain sen tarhasta.

Tänään poni oli tarhasta haettaessa niin hyvän oloinen että päätin kaivaa suitset ja kypärän esiin. Eron huomasin heti kun kutsuin ponin portille; se tuli innoissaan ja rennosti portille ja kun lähdettiin kävelemään tallille päin, liike oli erittäin letkeää. Eron huomasi erittäin selvästi, kun olen tuijottanut sen liikkeitä niin tarkkaan koko ajan.

Harjasin ponin pikaisesti ettei pimeä kerkeä valloittaa ihan kokonaan, laitoin suitset päähän (tosin riisuin turparemminkin pois) ja laitoin itselleni kypärän. Menin siis ilman satulaa, koska satulamme on tällä hetkellä aivan epäsopiva ponin lihomisen takia. Loikkasin maasta ponin selkään (lue: könysin vaivalloisesti) ja lähdettiin kohti pimeää peltoa.

Olin saanut ohjeistuksen että traktorin jälkiä seuraamalla pääsen etenemään takimmaiselle pellolle, jossa on käännyttävä takaisin. Seurasin siis hämärässä jälkiä ja poni puksutti menemään korvat aivan tapissa ja innosta puhkuen. Olin varautunut siihen että joudumme hieman keskustelemaan siitä että onko pakko mennä pimeään tuntemattomaan, kun tallissa olisi heinien jako ja kaverit. Brandy kuitenkin oli jopa yhtä innoissaan pienestä lenkistä kuin minäkin. Kävimme pyörähtämässä rikkinäisellä sillalla ja käännyttiin takaisin. Tein vielä testin ja käänsin ponin uudestaan pois päin tallista ja edelleen se meni yhtä reippaasti kuin ihan alussa.

Käveltiin yhteensä noin 10min, mutta se tuntui melkein kaikkien toiveiden täyttymiseltä! Poni liikkui niin energisesti ja puhtaasti että olen tuntenut Brandyn liikkuvan noin viimeksi silloin, kun entinen tallinomistaja ja toinen omistaja päätti syöttää kuurin kipulääkettä. Liike lähti siis takaa ja tuli "läpi selän", eli se liikkui koko kropallaan hyvin.

Ratsastuksen jälkeen hoidin vielä kaviot (jotka näyttää paremmalta, kuvia pitäisi tulla huomenna), annoin paljon herkkusia ja merkkailin loimet. Kävin siis tänään Clas Ohlsonilla ostelemassa mm. rasian MSM:älle (joka saapui vihdoinkin!), ison laatikon tallivaatteille (ettei ne valtaa koko autoa), mittoja MSM:än annosteluun (saa nyt 30ml/vrk) ja juuri niitä "loimen nimikoimis"-avaimenperiä.


Tarkkaavaisena hoitopaikalla <3 (maanantaina)

Tallinomistaja tuli myös kertomaan että oli kuullut jostain kalkista (sillä oli joku hieno nimitys, mutta en tietenkään muista sitä nyt), joka voisi auttaa sädemädän hoidossa kun sitä sekottaa turpeeseen. Turvehan on melko hapan ja neutraalimpi kuivike olisi parempi sädemätää ajatellen. Tämä kalkki siis säätää pH-arvoa ja sen lisäksi imee kosteutta itseensä, eli karsinasta tulee entistä kuivempi. On aivan ihana huomata kuinka tallinomistajakin välittää ponin voinnista <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti