Sivut

sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Maastomopoilua

Nyt pariin viikkoon en ole saanut kuvaajaa tallille ja olen ollut itsekkin niin myöhään tallilla, etten ole saanut kuvia, joten en ole tänne jaksanut kirjoittaa. Ollaan Brandyn kanssa maastoiltu paljon ja ollaan löydetty mukavia maastolenkkejä, ettei tarvitsisi kääntyä takaisin samaa tietä. Aluksi jouduin tätä tekemään paljonkin, kun en tiennyt yhtään lenkkiä ja Brandyhän alkoi kääntyilemään itsenäisesti.

Nyt ollaan löydetty yksi 3,5km mittainen lenkki, jossa joutuu menemään maantiellä vain noin viisi metriä ja toinen lenkki on 4,5km, jossa joutuu maantiellä käpsyttelemään puoli kilometriä. Maantiellä kävelyhän ei meitä haittaa, sillä Brandyn mielestä autot on ihan okei. Molempiin lenkkeihin menee suunnilleen tunti, koska pidemmällä lenkillä pääsee ravaamaan hieman, kun siinä on aivan ihanan pehmeä pohja. Poni onkin liikkunut nyt täysin puhtaasti jo pitkään.

Loimittamisen kanssa on joutunut sumplimaan melko paljon, sillä vaikka Brandy onkin kasvattanut hienon talvikarvan, sen lihakset menevät jumiin todella herkästi kylmällä. Loimien kanssa ei ole ollut samaa onngelmaa. Onkohan kuitenkin jotain vikaa, kun + 5 celsius asteessa ponilla vetäsee selkälihakset ja lavat aivan jumiin. Magnesiuminhan sanotaan auttavan lihaksia, mutta myös rauhoittavan hevosia. Brandynhän ei tarvitsisi rauhoittua yhtään tai se on pystyynkuollut otus.

Tänään sain seuraa tallille avokista ja meidän toisesta koirasta. Toinen koira on siskollani hoidossa, kun narttu leikattiin viime maanantaina. Otettiin tyttö kuitenkin tallille mukaan ettei sen tarvitsisi  jäädä yksin kotiin.
Käytiin siis lyhyempi lenkki, jottei koiran kanssa tarvinnut mennä niin paljon asfaltilla. Lenkki meni varsin mukavasti, mitä nyt aina kun Brandy pärskähti, piti Gailan haukkua ponille. Avokki ja Gaila-koira käveli reippaana edellä ja minä ja Brandy tultiin perässä hitaasti.
Hieman poni arkoi takasia enemmän kuin tavallisesti, luultavasti pakkasen takia, joten kohta pitäisi saada aikaiseksi ostaa ne bootsit takasiinkin.

Maastoiluporukka (kameran takana avokki)
Käpsyttelyä
Kavioissakin on tapahtunut muutosta. Vasemmassa etujalassa on mielestäni halkeama jo vähän parempi, eli ei ole enää ehkä ihan niin syvä. Oikeasta etusesta on lähtenut lisää paloja pois, ja lisääkin pitäisi vielä poistaa. Tuntuu vaan ettei sillä ole kohta enää sädettä ollenkaan. Mutta itse asiaan, eli kuvia olkaa hyvä:

Oikea etujalka, kuvasta ei näe kunnolla sitä monttua mikä säteessä on.

Vasen etujalka. Alkaa näyttää jo paremmalta!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti